фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияНова защита за Джулиан Асанж. Президентът на

...
фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияНова защита за Джулиан Асанж. Президентът на
Коментари Харесай

Джулиан Асанж с ново предложение за политическо убежище

фото: Cancillería del Ecuador, Уикипедия

Нова отбрана за Джулиан Асанж. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор предложи по време на нормалната си утринна конференция, политическо леговище на създателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асанж, откакто английски съд отхвърли екстрадицията на журналиста в Съединени американски щати, където той е упрекнат в шпионаж и компютърни злоупотреби, оповестява „ “.

" Ще помоля министъра на външните работи да извърши съответните процедури, тъй че от държавното управление на Англия да бъде поискано опцията господин Асанж да бъде освободен и Мексико да му предложи политическо леговище ", разгласи президентът, който съобщи, че страната предлага отбрана, само че с „ отговорността да подсигурява, че получателят на убежището не се намесва в политическите каузи на никоя страна “.

„ Първо означавам, че в Англия е дадена отбрана на господин Асандж, че екстрадицията в Съединени американски щати не е позволена, имам вяра, че това е успех на справедливостта, означавам, че в Англия работят по този метод, тъй като Асандж е публицист и заслужава късмет ", съобщи Лопес Обрадор.

Няколко часа преди предлагането на мексиканския президент английски съд отхвърли екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати. Британската прокуратура от името на Вашингтон уточни, че ще апелира в открития период от четиринадесет дни решението, постановено от арбитър Ванеса Барайцер, която отхвърли екстрадицията, поради обстоятелството, че съществува риск Асандж да се самоубие.

Компютърният академик, който е затворен на английска територия повече от десетилетие и е в пандиза в продължение на 20 месеца, откакто е бил арестуван в еквадорското посолство, наблюдава гледката от подсъдимата пейка и избърса челото си, откакто изслуша мнението на Барайцер, до момента в който половинката му и майка на двете им децата Стела Морис избухна в сълзи.

Междувременно, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати беше „ извънредно разочаровано “ от решението, само че предизвести, че ще продължи да „ търси екстрадицията на господин Асанж в Съединени американски щати. “ Тази страна има за цел да го съди за 17 закононарушения за шпионаж и едно за закона за измамите и компютърните злоупотреби, изключително за разпространяването през 2010 и 2011 година (макар и в този момент продължен до интервала от 2007 до 2015 г.) на военни архиви и други поверителни документи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР